Over de opleiding

Als Agile coach ben je de ambassadeur en het rolmodel voor de Agile ambities van jouw organisatie. Het is een uitdagende rol, waarin je de Agile waarden, principes en coachingspraktijken toepast om Agile transformaties in gang te zetten. Heb jij de ambitie om een onafhankelijke professionele coach te worden en mensen op persoonlijk én groepsniveau te motiveren? Doe mee aan deze interactieve en gecertificeerde driedaagse bootcamp. Het wordt een intensieve maar zeker ook interessante ontdekkingsreis samen met je Agile Coach groepsleden.

Leerdoelen

Na afronding van deze opleiding beschik je over verschillende coachingscompetenties voor professionele coaching om coachingsgesprekken op hoog niveau te kunnen voeren over huidige en toekomstige situaties. Daarnaast heb je de vaardigheden om verschillende coachingsrollen te vervullen, zoals mentor, faciliteerder en leraar. Ook kun je je team naar het volgende prestatieniveau begeleiden, weet je welke disfuncties er kunnen ontstaan en kun je daar naar handelen.

Doelgroep

Agile professionals met de ambitie om een onafhankelijke Agile coach te worden. We vragen minimaal een jaar ervaring in de rol van Scrum Master, Product Owner, Agile coach of praktische werkervaring met de Agile principes.

Certificering

De ICP-ACC certificering is voornamelijk gericht op de mindset, rollen en verantwoordelijkheden van een Agile Coach. Na het behalen van het certificaat ben je in staat onderscheid te maken tussen begeleiding, facilitatie, professionele coaching en lesgeven, en heb je tevens de vaardigheden die nodig zijn om een veilige omgeving te creëren voor betekenisvolle samenwerkingen en gezonde conflictoplossing binnen een Agile team.

Deze certificering laat je kennismaken met fundamentele vaardigheden voor het coachen van teams en concepten van teamontwikkeling voor het opstarten en groeien van teams, waarbij er naar teams en organisaties wordt gekeken als menselijke systemen. Een essentieel onderdeel van deze certificering is gericht op begrip van de professionele coachingsvaardigheden ontwikkelen en het belang van het aanscherpen van deze vaardigheden om de individuen van het Agile team te ondersteunen.

Ontdek je volledige potentieel