Onze trainers


Onze trainers zijn actief als trainer en coach voor cliënten van over de hele wereld. Daardoor kunnen zij als geen ander de theorie op de praktijk laten aansluiten.

Gladwell Academy werkt nauw samen met BlinkLane Consulting en AgilityMasters.com en huurt specifiek T-shaped professionals in.


Al deze T-shaped professionals beschikken over generieke vaardigheden en competenties op het gebied van coaching, consulting en training. Wij geloven dat een goede trainer ook een uitstekende coach moet zijn en andersom. Deze vaardigheden liggen in elkaars verlengde en vormen geen afzonderlijke domeinen. Daarom zijn onze trainers stuk voor stuk expert in hun vakgebied en zorgen wij ervoor dat we onze eigen trainers opleiden. Al onze trainers zijn:

  • Communicatief sterk
  • Uitstekende faciliteerders
  • Hoog energie niveau en trainers die enthousiasmeren


Al onze trainers beschikken over kennis van en toegang tot onze Agile-training toolkit. Deze toolkit bestaat uit onze gecombineerde ervaring met de beste trainingsmaterialen die we in de loop der jaren hebben verzameld en ontwikkeld.


Daarnaast hebben al onze trainers zichzelf ook op een specifiek vakgebied ontwikkeld:

  • Trainen en coachen van teams/individuen of van leiderschapsteams
  • Coaching bij Agile-transformatie


Dankzij deze specialisatie kunnen we altijd de meest geschikte trainer voor een specifieke training selecteren en daarmee waarborgen dat we trainingen van de hoogste kwaliteit leveren en kennis en ervaring op een inspirerende en effectieve wijze overbrengen op de deelnemers.

Renate Cremer (hoofddocent)

Renate Cremer is trainer bij Gladwell Academy.

Haar interesse in menselijk gedrag, ontwikkeling en groei vindt zijn oorsprong in een achtergrond als arbeid en organisatie psycholoog en specialisatie in Training & Development. In eerdere functies was ze als HR Business Partner actief met HR processen en innovatie. Deze ervaring helpt haar organisatiestructuren en complexe omgevingen te doorgronden. Renate is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC).


Renate is actief betrokken bij het ontwikkelen en faciliteren van de Train de Agile Trainer en het Agile coaching programma. Dankzij haar kennis en inzicht in menselijke interactie en gedrag brengt ze groepen in beweging. Renate gelooft in het menselijk potentieel en is een groot voorstander van ‘een leven vol leren’.


Laurens Bonnema

Laurens Bonnema is een trainer bij Gladwell Academy. Laurens is een Agile Management Consultant en mentor voor leiders die Agile organisaties creëren. Hij heeft een sterke achtergrond in IT met ervaring in bijna elke rol. Hij is trots op zijn werk, en dat blijkt uit de aanbevelingen die hij door de jaren heen heeft ontvangen. Als SAFe Program Consultant, Certified Scrum Master, Professional Scrum Master, Certified Scrum Product Owner, Certified Agile Master en PRINCE2 Practitioner, streeft hij ernaar om klassiek en Agile management met elkaar te versmelten in de overtuiging dat het de toekomst is van professioneel management. Als Professional Scrum Trainer helpt hij het vak van softwareontwikkeling te verbeteren. Laurens brengt zijn ervaring in enterprise IT sinds 1999 en in Scrum Teams sinds 2006 mee in zijn trainingen, en is een drijvende kracht in de Agile gemeenschap. Laurens is een veelgevraagd spreker op conferenties en evenementen.

Paul van der Haar

Paul van der Haar is trainer bij Gladwell Academy en consultant bij BlinkLane Consulting.

Als consultante helpt Paul organisaties de transformatie naar het digitale tijdperk vorm te geven. De afgelopen jaren heeft hij zowel op strategisch als operationeel niveau in de financiële sector gewerkt. Paul heeft uitgebreide ervaring in het doorvoeren van veranderingen bij verschillende financiële instellingen. Hij ondersteunde deze instellingen bij het implementeren van nieuwe IT-systemen en bij het opzetten van organisatiestructuren. Bovendien worden ze aangemoedigd om efficiënter te werken en toekomstbestendig te worden.


Paul is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC4).

Paul heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en is gewend om uitdagingen te analyseren met een multidisciplinaire aanpak. Zijn ervaring met grote (IT) implementatieprogramma's stelt hem in staat klanten door het veranderingsproces te leiden. Zijn aanpak is gericht op het opbouwen van relaties, omdat hij gelooft dat verandering het beste kan worden bereikt door in nauwe samenwerking te werken.

Romy Triepels

Romy Triepels is trainer bij Gladwell Academy

Romy Triepels heeft na een opleiding arbeids- en organisatie psychologie kwam Romy in aanraking met de Strengthsfinder methodiek. Een gevoel van thuiskomen; de mindset is op haar lijf geschreven! Inmiddels werkt ze 4,5 jaar bij Gladwell Academy als Strengths coach en trainer en begeleid onder andere coaches en leidinggevenden om dit gedachtegoed uit te dragen in organisaties.


De opleidingen ECOintention, Levend Meesterschap en intuïtieve ontwikkeling geven haar de handvaten om een gezonde energie en flow terug te brengen in individuen, teams en organisaties. Haar gesprekken en trainingen worden gekenmerkt door rust, oog voor balans, prikkelende vragen en het maximaliseren van talent.

Ralph Hofman Ralph Hofman is trainer bij Gladwell Academy en partner bij BlinkLane Consulting.

Ralph Hofman heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur voor grote organisaties op het gebied van outsourcing, software ontwikkeling, IT governance en IT value management. De afgelopen zes jaar richt hij zich vooral op het implementeren van Agile principes en werkmethoden voor (IT) productontwikkeling bij grote organisaties.


Ralph is een creatieve denker. Hij combineert een onderzoekende en analytische geest met de vaardigheid om problemen op te lossen die niet voor de hand liggende oplossingen vergen. Ralph is een sterke communicator, zowel mondeling als in geschrift. Hij houdt hij ervan te werken in een strategische context, om mensen te inspireren en om het verschil te maken.