AGILE COACH

PROGRAMMA

Onze trainers delen zowel hun theoretische als praktische ervaring met u. Zij zijn dagelijks actief binnen het werkveld dankzij hun consultancy opdrachten. Hierdoor hebben zij een goed beeld van de uitdagingen die u ondervindt binnen uw rol. Door verschillende oefeningen en best practices uit de markt krijgt u handvatten die u direct kunt toepassen binnen uw afdeling.

MODULE 1

FOUNDATION

Coaching van Agile professionals en teams

De start van het gepersonaliseerd coachingsprogramma. U proeft en voelt aan verschillende coachingstijlen, zo ontdekt u welke coachingsstijl het beste bij u past. Tevens helpt het bij het afstemmen op de coachings vraag in de specifieke context. Samen stippelen wij een pad uit om u op te leiden tot Agile coach.
MODULE 2

PRACTITIONER

Coaching van Agile teams en organisaties

De tweede module gaat verder dan het coachen van individuele teamleden en subteams. We verkennen de Agile organisatie aan de hand van best practices uit de praktijk. Verschillende tools en interventies komen ter sprake. Om beweging tot verandering te genereren kijken we naar eigen en andermans talenten. De rol van een Agile coach in de context van teams en organisaties wordt uitgekristaliseerd en versterkt.

MODULE 3

ADVANCED

Coaching in Agile transformaties


De integratie vindt plaats in module drie. Opzoek naar het optimale potentieel van de Agile coach. Gericht op de meer ervaren coach verdiepen we ons in passende leiderschapstijlen, Scaling Agile practices en dynamieken binnen Agile transformaties. Verweven ligt de kennis van de Agile context en ervaringen met leiderschaps omgevingen. In deze laatste fase van leren verbinden we kennis, tools en talenten met als afsluitend onderdeel een integratie simulatie.