OVER DE TRAINING

Ontwikkelingen in software engineering zijn vaak de drijvende kracht achter organisatieveranderingen. In de afgelopen decennia heeft deze discipline met de introductie van Lean-Agile principes en praktijken een evolutie doorgemaakt. Word een SAFe Agile Software Engineer en leer nieuwe vaardigheden en aanpakken waarmee je jouw bedrijf kunt helpen om op software-gebaseerde oplossingen die snelheid en kwaliteit verbeteren te leveren.


Deze driedaagse SAFe Agile Software Engineering training leert je de fundamentele principes en prakijken waaruit de Agile Software Engineering discipline is opgebouwd. Je doet een diepgaand begrip op van hoe continuous flow of value delivery en built-in quality mogelijk worden gemaakt door moderne praktijken zoals XP technische praktijken, Behavioral-Driven Development (BDD) en Test-Driven Development (TDD).


Je bestudeert bewezen praktijken om Stories in een SAFe Continuous Delivery Pipeline te specificeren, modelleren, ontwerpen, implementeren, verifiëren en valideren. Daarnaast leer je over de praktijken die kwaliteit in code (abstraction, encapsulation, intentional programming) en ontwerpen (SOLID, Design patterns) omzetten. Je leert begrijpen hoe Software Engineering in de bredere oplossingscontext past en welke rol het heeft in de samenwerking aan intentional architecture en DevOps.


De SAFe Agile Software Engineering training (ASE) leert je alles over de nieuwe vaardigheden en aanpakken die organisaties helpen bij het sneller, meer voorspelbaar en met hogere kwaliteit opleveren van op software gebaseerde oplossingen. Nadat je het SAFe Agile Software Engineering examen hebt gedaan, ben je een gecertificeerd SAFe Agile Software Engineer.

Examen

  • Examenduur – Zodra het examen is begonnen heeft de kandidaat 120 minuten (2 uur) om het examen te maken.
  • Aantal vragen – 60. Sommige vragen leveren meer punten op dan anderen. Voorbeeld: Een vraag waarin je 3 van de 4 gegeven opties moet selecteren kan meer punten opleveren dan een juist/onjuist-vraag.
  • Benodigde score – 42 van de 60 (70% goed)
  • Taal – Engels
  • Kosten – De kosten voor de eerste poging zijn bij de training inbegrepen, als het examen wordt gedaan binnen 30 dagen na afronding van de training. Het volledige examen dient te zijn voltooid vóór middernacht van de laatste dag. Herkansingen kosten $50 per keer.

Doelgroep

Deelnemers aan de training zijn vaak:

  • Development Managers, Engineering Managers
  • Development Leads, Developers, UI/UX Developers
  • Infrastructure architecten, System architecten
  • Product Managers, Product Owners
  • QA Managers, TestersJe krijgt training van een ervaren SAFe Program Consultant (SPC)