OVER DE TRAINING

Als Scrum Master in een SAFe organisatie is jouw rol van essentieel belang. Je werk gaat verder dan alleen het teamniveau, en omvat in plaats daarvan de hele organisatie. Nu is het tijd voor de volgende stap vooropgaan in het faciliteren van organisatie-breed succes. Als SAFe Advanced Scrum Master ben je in staat de teamprestaties in jouw organisatie als geen ander te helpen verbeteren, en om iedere mogelijke tegenbeweging aan te pakken.


Deze tweedaagse SAFe Advanced Scrum Master training bereidt jou, een praktiserende Scrum master, voor op je leidende rol in het faciliteren van succes voor je Agile team, je programma en je organisatie in een Scaled Agile Framework (SAFe) implementatie.


Het trainingsprogramma gaat in op het faciliteren van cross-team interacties die progamma-uitvoering en continue verbetering ondersteunen. Het verbetert je kennis van het Scrum-paradigma met een introductie op scalable engineering en DevOps praktijken en de toepassing van Kanban om de value stream te faciliteren. Je leert ook interactie met architecten, productmanagement en andere belangrijke stakeholders te ondersteunen in de bredere programma- en ondernemingscontext.


Het SAFe Advanced Scrum Master trainingsprogramma geeft je de praktische tools die je nodig hebt om hoogwaardige teams op te zetten en onderzoekt praktische manieren om om te gaan met Agile en Scrum tegenbewegingen in de onderneming. Nadat je het SAFe Advanced Scrum Master examen hebt gehaald, ben je gecertificeerd SAFe Advanced Scrum Master (SASM).

Examen

  • Examenduur – Zodra het examen is begonnen heeft de kandidaat 120 minuten (2 uur) om het examen te maken.
  • Aantal vragen – 60. Sommige vragen leveren meer punten op dan anderen. Voorbeeld: Een vraag waarin je 3 van de 4 gegeven opties moet selecteren kan meer punten opleveren dan een juist/onjuist-vraag.
  • Benodigde score – 452 van de 60 (70% goed)
  • Taal – Engels
  • Kosten – De kosten voor de eerste poging zijn bij de training inbegrepen, als het examen wordt gedaan binnen 30 dagen na afronding van de training. Het volledige examen dient te zijn voltooid vóór middernacht van de laatste dag. Iedere herkansingspoging kost een vast bedrag.

Doelgroep

Deelnemers aan de training zijn vaak:

  • Bestaande Scrum Masters
  • Teamleiders, projectmanagers en anderen die de rol van Agile team facilitator op zich hebben genomen in een SAFe onderneming of Agile context.
  • Engineering en ontwikkelingsmanagers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van Agile en voor het coachen van teams en teams van teams.
  • Agile coaches
  • Agile programmamanagers en toekomstige Release Train Engineers


Je krijgt training van een ervaren SAFe Program Consultant (SPC)