OVER DE TRAINING

Het Scaled Agile Framework (SAFe) tilt het aanpassingsvermogen van ambitieuze organisaties naar een hoger niveau. En dat vraagt om Scrum Masters die verder denken dan hun teams – het gaat om de volledige organisatie. Als SAFe Scrum Master kun jij jouw team coachen tijdens een traject dat een onmisbaar onderdeel is van het complete ontwikkelingsproces van de organisatie. Ga voorop en speel een belangrijke rol bij het bereiken van alignment op ieder niveau van jouw organisatie.

Dit tweedaagse SAFe Scrum Master trainingsprogramma geeft je een goed begrip van de rol van Scrum Master in een SAFe onderneming. Waar de traditionele Scrum Master trainingen gericht zijn op de essentie van Scrum op teamniveau, onderzoekt dit programma de rol van de Scrum Master in de context van de volledige organisatie. Je wordt klaargestoomd voor een succesvolle planning en uitvoering van de Program Increment (PI), het essentiële instrument voor alignment op alle niveaus in de volledige SAFe organisatie. Daarbij hoort het leren van de belangrijkste Agile-componenten van scale development, hoe Scrum door de hele organisatie heen wordt gefaciliteerd en hoe je de Iteration Planning uitvoert.

Je ontdekt ook hoe je hoogwaardige Agile teams opzet door een ‘servant leader’ (dienstbare leider) en coach te worden, en hoe je die teams coacht zodat ze het maximaal haalbare zakelijke resultaat op schaal kunnen leveren.

Nadat je het SAFe Scrum Master examen hebt gehaald, ben je gecertificeerd SAFe Scrum Master (SSM). Dit certificaat toont aan dat je in staat en bereid bent de rol van Scrum Master uit te voeren in een SAFe omgeving, waarmee je extra waardevol bent voor teams en organisaties die SAFe aan het implementeren zijn.

Examen

  • Examenduur – Kandidaten hebben 30 dagen vanaf het moment van afronding van de training om alle vragen te beantwoorden en het examen in te leveren.
  • Aantal vragen – 45. Sommige vragen leveren meer punten op dan anderen. Voorbeeld: Een vraag waarin je 3 van de 4 gegeven opties moet selecteren kan meer punten opleveren dan een juist/onjuist-vraag.
  • Benodigde score – 33 van de 45 (73% goed)
  • Taal – Engels
  • Kosten – De eerste poging is gratis, binnen 30 dagen na het afronden van de training.

Doelgroep

Deelnemers aan de training zijn vaak:

  • Nieuwe of bestaande Scrum Masters
  • Teamleiders
  • Release Train EngineersJe krijgt training van een ervaren SAFe Program Consultant (SPC)