OVER DE TRAINING

De overgang naar Lean-Agile praktijken in een overheidsinstelling is nog niet zo eenvoudig. Met de juiste informatie en strategieën kun je je organisatie de weg wijzen en problemen als legacy governance, contracting en andere organisationele barrières oplossen. Ontdek wat het Scaled Agile Framework (SAFe) kan betekenen voor de overheid en word een SAFe for Government Practitioner.


Deze tweedaagse SAFe for Government training leert je de principes en praktijken van het Scaled Agile Framework (SAFe). Je leert hoe je waarde operationeel maakt en tot resultaten brengt door middel van Agile Release Trains en wat het betekent om een Lean-Agile transformatie van een programma binnen een overheidsinstelling te leiden.


Je krijgt inzicht in de Lean-Agile mindset en leert hoe het een essentiële basis wordt voor transformatie. Je krijgt ook praktisch advies over het opzetten van hoogwaardige, multi-vendor Agile teams en programma’s, technologie investeringen in Lean flow managen, oplossingen verwerven met Agile contracting, het programma lanceren en waarde plannen en opleveren met behulp van SAFe.


De SAFe for Government training leert je wat er allemaal komt kijken bij een Lean-Agile transformatie in de overheid. Nadat je het SAFe Government Practitioner examen hebt gedaan, ben je een gecertificeerd SAFe Government Practitioner (SGP).

Examen

  • Examenduur – Zodra het examen is begonnen heeft de kandidaat 90 minuten (1,5 uur) om het examen te maken.
  • Aantal vragen – 45. Sommige vragen leveren meer punten op dan anderen. Voorbeeld: Een vraag waarin je 3 van de 4 gegeven opties moet selecteren kan meer punten opleveren dan een juist/onjuist-vraag.
  • Benodigde score – 33 van de 45 (73% goed)
  • Taal – Engels
  • Kosten – De kosten voor de eerste poging zijn bij de training inbegrepen, als het examen wordt gedaan binnen 30 dagen na afronding van de training. Het volledige examen dient te zijn voltooid vóór middernacht van de laatste dag. Herkansingen kosten een vast bedrag per keer.

Doelgroep

Deelnemers aan de training zijn vaak:

  • Executives, directeuren, afdelingshoofden
  • Managers van development, engineering, QA, architecture, operations, support
  • Programma- en projectmanagers
  • Program/Project Management Office (PMO)Je krijgt training van een ervaren SAFe Program Consultant (SPC)