AGILE COACH

Programma

Onze trainers delen zowel hun theoretische kennis als hun rijke praktische ervaring met jou. Dankzij hun werk als consultant-expert zijn ze dagelijks betrokken bij uiteenlopende Agile transformaties. Hierdoor hebben zij een goed beeld van de uitdagingen die jij als Coach kunt tegen komen. Door verschillende oefeningen en best practices uit de markt krijg je handvatten die je direct kunt toepassen in jouw werk.

MODULE 1

INDIVIDU & TEAM

Coach, Coachee & Teamdynamica

De start van het gepersonaliseerde opleidingsprogramma. Elk coach traject begint met het stellen van heldere doelstellingen, zo ook de opleiding. De vier Agile Coach competenties: professional coaching, mentoring, facilitation en teaching vormen de leidraad door de opleiding.

We verkennen de context van Agile omgevingen zoals deze van toepassing is op de coachvraag. Door te experimenteren met verschillende coaching stijlen reflecteren we zowel de eigen talenten als die van mensen in de omgeving van de Agile Coach.

MODULE 2

TEAM & ORGANISATIE

Observatie, interventie & faciliteren

Binnen deze verdiepingsslag verkennen we de kenmerken van Agile omgevingen. Ter sprake komen best practices, technieken en cases vanuit Agile omgevingen en passende interventies.

Eigen en andermans talenten worden ingezet om teams, programma’s en organisaties in beweging te krijgen. Specifiek experimenteren we met een breed scala aan coaching interventies. Deze module maakt de slag van operationeel tot tactische Agile coaching.

MODULE 3

ORGANISATIE

Leiderschap & Transformaties

Hier komt het potentieel van de Agile Coach tot volle uiting. Kennis en vaardigheden voor de enterprise coach komen ter sprake, zoals Agile leiderschap en Agile op grotere schaal. Verweven ligt de kennis van Agile context en praktijkervaringen van professionals. De laatste module reikt hulpbronnen aan om de Agile transformatie tot leven te brengen of versnellen.

In deze laatste fase van leren, verbinden we kennis, tools en talenten; een gesimuleerde integratie sluit de module spectaculair af.