Succesverhalen

Achmea

Industrie: financiële dienstverlening
(B2C en B2B)

Periode: juli 2015 - heden

Samen met de cliënt werd dit experiment gebruikt om een Scaling Agile-initiatief op te zetten binnen één van de sleutelsegmenten van het bedrijf. Het succes van dit initiatief leidde ertoe dat Achmea Gladwell Academy en BlinkLane Consulting koos als partners voor de Agile-transformatie binnen de gehele onderneming. Inmiddels hebben alle divisies van Achmea agile ontwikkelingswaardestromen opgezet, Lean-Agile strategie- en portfoliobeheer toegepast en ruim 90% van hun product- en systeemontwikkeling via Agile-teams uitgevoerd. Er is een centraal programma gelanceerd om ook ondersteunende functies, waaronder HR, Finance & Risk en Facilities, te transformeren. De transformatie-KPI’s wijzen op aanzienlijke en objectieve verbeteringen binnen de meeste bedrijfsdomeinen, waaronder kortere time-to-markets, een hogere kwaliteit en beter voorspelbare levering.

Sten Reijnen, Senior Manager IT Achmea

Air France - KLM

Air France – KLM, een van de grootste groepen voor passagiersvervoer binnen Europa, voert circa 2.200 vluchten per dag uit en vervoert ruim 93 miljoen passagiers per jaar. De vijf luchtvaartmaatschappijen binnen de groep - KLM Royal Dutch Airlines, Air France, Transavia, HOP! en Joon - vliegen naar 320 bestemmingen binnen 114 landen.

“We wilden met de beginselen en praktijken van Agile binnen domeinen experimenten en de meerwaarde ervan aantonen. Door ieder bedrijfsdomein te versterken, specifieke contexten in domeinen te onderkennen, kennisuitwisseling te bevorderen en ‘al doende te leren’ heeft SAFe ons op het juiste pad naar succes gezet.”


Claire Charbit, Program Management NWOW #agile Adoption, Air France-KLM