OVER DE TRAINING

Tijdens deze tweedaagsse training leer je de theorie achter design thinking, ook leggen we de link naar het toepassen van de principes in een Agile team. De training is een gebalanceerde mix van cases, individuele oefeningen, team oefeningen en theorie. De training stelt je in staat om betere en creatievere oplossingen te ontwikkelen en om sneller en succesvoller te innoveren.

Customer journey mapping is een populaire tool die veel gebruikt wordt door startups en ontwerpteams. De laatste jaren ontdekken steeds meer Agile teams en Product Owners deze tool. Een customer journey map helpt om pijnpunten van klanten bloot te leggen, het maakt op een visuele wijze duidelijk waar de verbeterpunten zijn. Tijdens de training zal je zoveel mogelijk met jouw eigen praktijksituatie aan de slag gaan, het is dus leuk om met meerdere collega’s naar deze training te komen.

Bekijk het uitgebreide programma op de volgende pagina van de brochure.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die in zijn of haar rol wil groeien door de principes design thinking wil leren begrijpen en toepassen.

De training is uitermate geschikt voor Scrum Masters, productmanagers, Customer Journey experts, ondernemers en Agile teamleden Op aanvraag verzorgen we deze training voor agile teams die gezamenlijk met alle teamleden design thinkers willen worden.